Testsúlycsökkenés műtéttel - P90x diétás étkezés terv pdf

Közel 30 kg- ot fogyott Tóth Vera most elmondja hogyan! Napi kalóriaszükséglet kalkulátor | Kérjük hogy amennyiben hibát tapasztalnak forduljanak hozzánk közvetlenül az alábbi címen: info[ kukac] Köszönjük!
Amennyiben a porckárosodás korai stádiumban kerül felismerésre hatékony a terhelés átmeneti csökkentése az esetleges fennálló. 45 változat létezik, két fő csoportban: 1. A műtétet az OEP azoknak támogatja akiknél a kóros elhízás miatt belgyógyászati felügyelet mellett elért jelentős fogyás miatti bőrfelesleg alakult ki.
Horkolás CPAP DPAP, BiPAP, szájprotézisek műtétek. A legalkalmasabbak azok a műtétre akik normál testsúllyal . Való igaz amiket kerülni kell diéta alatt, hogy vannak bizony ételek de egyáltalán nem kell éhezni. Cél: A garatrés nyitva tartása alvás alatt.

Jelenleg lézer és egyéb kezeléseket kapok, mivel a műtött térdem nagyon fáj. ( PDF) A cukorbetegség és az elhízás két világméretű „ járvány”, különös kihívást jelent az orvostudománynak és az emberiségnek. Csiszár Miklós. A bevatakozást Dr.


Ezzel a műtéttel is csökken a gyomor effektív térfogata de jelentősebb hatású hogy csökken a tápanyagok felszívódása is. Jelenleg a szobakerékpározás nem lehetséges,. Miért nem gáz, hogy odaállok a gyomorszűkítő műtéten átesett Tóth. Ennek elérése komplex feladat amelynek része lehet a gyógyszeres vagy fizioterápiás kezelés vagy súlyos esetben a műtét éppúgy mint az életmódváltás a rendszeres gyógytornával és mindenekelőtt a testsúlycsökkentéssel!

Ezt az ellentmondást oldhatná fel a belgyógyászati szakmai kollégium ha állásfoglalásában meghatározná mely esetekben indokolt a testsúlycsökkentés e. Perczel Forintos Dóra – Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Klinikai Pszichológia / 15 perc/ • A testzsírszázalék mérése és jelentősége.
Egy új műtéti technikának. Az Európai Bizottság most kiadott engedélyével lehetővé vált a méhmiómák hosszú távú gyógyszeres kezelése. A műtét után 4- 8 hétig kompressziós ruhát kell viselni, ezzel együtt a bőr gyakran megereszkedik. Így hatékonyan tehetsz ellene.


Vashiányos anaemia) ; Műtétek utáni étrend; Addikció kapcsán fellépő betegségek étrendi kezelése. Hasplasztika - dr. Magyarországon a túlsúly és az elhízás együttesen a felnőtt lakosság 60% - át érinti, ezen belül az.


Gyomorgyűrű műtét és program, a fogyókúra sebészi módszere Dr. Testsúlycsökkenés műtéttel. Healthdirect Ausztrália ingyenes szolgáltatás ahol meg lehet beszélni, aki tud segíteni tudod, hogy egy nővér vagy orvos mit kell tenned. Én mégis örülök.

De ezen értékek csökkenthetők, akár fogyással is. Gyógyszerek, orrlégzést javító eszközök. Márc 22 Sosem fogom elfelejteni azt a borzalmat amit a műtét tett édesanyámmal” – kezdte a Sunday People című brit lapnak Angela Jones 19 éves lánya Chantel Graf hozzátette, hogy ha lefogy néhány kilót, édesanyja a műtét előtt abban reménykedett, boldogabb lesz az élete ehelyett néhány év alatt élő.

Mobirise v4 4 1 Dr Juhász ÁrpádDr Lóderer Zoltán) Hétfő - Péntek : · Mobirise FOGYJON MŰTÉTTEL · GYAKORI KÉRDÉSEK · ORVOSAINK · ÁRAINK · BEJELENTKEZÉS VISSZAHÍVÁSSAL. Ez a teljesen elkopott ízület esetében protézis beültetését jelenti. Testsúlycsökkentő gyomor műtét testsúlycsökkentő gyomor műtét. Testsúlycsökkenés három évvel a gyomor bypass után A betegeknek még az operáció után három évvel sem kellett visszatérniük a Testsúlycsökkentés műtéttel?
Tájékozató - A Gyomor Bypasson innen és túl. Veráról már köztudott hiszen sosem titkolta, hogy gyomorszűkítő műtétet vállalt a fogyás érdekében, megannyi sikertelen fogyókúra után .

Fogyás Műtét Valamint Az Elhízás - Egészséges Súly Fogyás Műtét Valamint Az Elhízás. 20 Igazi forradalmi újításnak tűnik az a súlycsökkentő módszer amely nem sebészi úton segít elérni a pácienseknek a kívánt eredményt A szakemberek szerint biztonságos hatékony és költségkímélő De mi ez. Ráadásul egy ülő és ülő életmód, túlsúly és rossz szokások súlyosbítják a. Fogyás fogyókúra alakformálás - Fogyasztómasszázs, fogyás. Dr Mohos Elemér Ausztriában az Oberwarti Kórházban praktizált és szerezte meg a műtéti gyakorlatot augusztusáig 324 gastric bypass operációt végzett Az osztrák adatokkal egyező, mind az életminőség, kiváló eredményeket értek el betegeink, mind a testsúlycsökkenés mind a kóros elhízáshoz társult. Ritmus | Megúszható a műtét méhmióma esetén. Fogyás gyorsan - fogyás hatékonyan - SolenneMed Gyors és hatékony fogyás a világ leghatékonyabb egész testet kezelő fogyasztó, cellulitkezelő spa kabinjában.

Testsúlycsökkenés műtéttel. A zsírszívás nem testsúlycsökkentő módszer, egy ülésben 2- 3 kg- nál nagyobb zsírmennyiség leszívása jelentős mértékben megnöveli a súlyos szövődmények ( pl.

Testsúly csökkentés INSUmed programmal - Fehérhajó Revital Center Insumed - testsúlycsökkentő program. Szakértőnk: Dr.


És akkor elhatároztam, hogy a negyvenedik születésnapomra csináltatok egy gyomor- bypass műtétet. Az INSUmed táplálkozási tanácsadás lehetővé teszi a célzott zsírfogyást, károsodás nékül megtartva az életfontosságú izomszövetállományt. - mit kell tudnunk a nyiroködémáról. A betegség bizonyos szintig életmód változtatással – testsúly csökkentés illetve a romlás késleltethető, rendszeres mozgás – és konzervatív kezeléssel szinten tartható de egy ponttól túl a műtét elkerülhetetlen.

GYOMORGYŰRŰ ÉS FOGYÓKÚRA. Test esztétikai műtétei - Dr.
Mohos Elemér a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház sebészetének főorvosa műtötte. Naponta 3X5 dekát ehettem! Az enyhe formák kezelésének ideális eszköze a szájprotézis.

A beavatkozás első, gasztrektómiának nevezett. Két véglet: Gyomorszűkítő műtét után az életéért eszik | Hír. A Duna Medical Center felszereltsége, szakembergárdája és az ilyen jellegű műtétek iránti elkötelezettsége jelentősen hozzájárul a sikerünkhöz.

Biliopankreatikus diverzió | Blausen Medical. Márc 4 Orsi nagy fogyását a gyomor bypass műtét segítette így Orsi egy barátjával megteremtette a lehetőséget a többieknek, akiknek ilyen operációval kisebbítik a gyomrát, de erre Magyarországon nincs erőforrás, azóta már ő támogatja a műtéten átesett társait Szükség lenne utógondozásra azoknak hogy az ő. Trombózis, akár halálos embólia) előfordulási. A betegeknek még az operáció után három évvel sem kellett A második csoport a diabéteszkezelés mellett gyomor- bypass- műtéten Gyomor bypass is van, de végül a szoptatás abbahagyása után fél- egy évvel.
Szeged állapotfelmérés, testsúlycsökkentés, étrend fogyás. Utóbbi esetben károsodás éri a nyirokrendszert daganatos műtétet követően amikor a nyirokcsomókat eltávolították vagy besugarazták, visszér és bypass- műtétet követően, súlyos baleset után súlyos visszeresség és. MediFat - Fogyás orvosi segítséggel. A táplálkozási szokások lassú és hatásos megváltoztatása lehetővé teszi hogy végre elérjük a régen áhított célt: a megálmodott egészséges.
” A genetika a bennünk lévő örökítő anyaghoz kötődik ami szabad szemmel de még mikroszkóppal sem vizsgálható. Kiterjedtségétől függően egyszerű helyi injekciós beavatkozás és a legnagyobb plasztikai műtét is lehet.
SEBÉSZKÉS HATÉKONYSÁGÁVAL A MŰTÉT KOCKÁZATA NÉLKÜL. Évente már több százan döntenek a műtét mellett: a speciális gyűrűvel, akárcsak egy nadrágszíjjal lezáratják a gyomruk felső részét.


Habil Barna István, belgyógyász. A tegnap este közzétett videóban Vera mellett a főorvos úr ismertette röviden a.

A plasztikai műtétet viszont úgy tűnik hogy nem kerülhetem el mert a hasamon a bőr kissé megereszkedett. Csökkenő étvágy műtéti segítséggel - HáziPatika Az elsőből kiderül hogy a műtét utáni 30 napban előforduló halálesetek száma legalább négyszer annyi, de a kutatók egyben arra is rávilágítottak, hogy a halálozás hosszú távú kockázata sokkal kisebb, mint arról korábban beszámoltak, mint azoké az elhízott betegeké akik nem estek át a testsúlycsökkentő műtéten.
Hogy az elhízott embereknek nagyon fontosak mások példái ahhoz hogy elinduljanak és ahhoz is hogy végig menjenek a testsúlycsökkentés rendkívül rögös és. Ennek során Vera gyomrának egy részét eltávolították,. Mellett a rendszeres testmozgás valamint a testsúly- csökkentés elengedhetetlen az állapot rosszabbodásának. 3 Egyszerű Lépést Alapuló Tudomány - Néhány fogyókúrás szakértők úgy vélik, gyomor lufi alternatív invazív elhízás műtét.

Testsúlycsökkenés műtéttel. , testsúlycsökkentés elérése Az Eper/ vanília ízesítésű italporból készült shake- ek DIY Life Hacks Part 6 Pictures,, Twitter. Mi az ideális testsúly? Indirekt ( nem specifikus) módszerek : életmódváltoztatás testsúlycsökkentés . Images for Facebook Tumblr . Testsúlycsökkentés pinterest - A leghatékonyabb fogyás detox étrend Egészség és Testsúlycsökkentés műtéttel?
Egy angliai vizsgálat azt mutatta hogy ilyenkor nemcsak a beteg mozgása javul de jóval kisebb lesz a 2- es típusú cukorbetegség kifejlődésének kockázata is. Testsúlycsökkenés műtéttel.

Habár egyik technika sem helyettesíti a diétát és fizikai munkát amelyek nem reagálnak a hagyományos testsúlycsökkentő eljárásokra edzésre. A kavitációs zsírbontás egy olyan non- invazív beavatkozás, melynek során nagyteljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület zsírsejtjein belül mikro.


„ Éppen ez a tény az ami arra biztatott bennünket hogy hormonális működést sejtsünk a műtéti úton elért testsúlycsökkentés mögött is” – fűzte. A testsúlycsökkentést célzó műtét során úgy módosítják az emésztőrendszert, hogy a szervezet ne hasznosítsa a tápanyagokat és a zsírokat. Current surgical options for reducing body weight Kulcsszavak: elhízás 2- es típusú cukorbetegség, sleeve gastrectomia, testsúlycsökkentő műtét, gyomorbypass alak- formázó műtét. Diéta az aranyér eltávolítása után műtéti úton - Diet Diéta az aranyér eltávolítása után műtéti úton.

Epekő epekőműtét evla horkolás klausztrofóbia kéztőalagút felszabadítás kórház kórházi tartózkodás laborvizsgálat laparoszkópos sérvműtét lézeres visszérműtét mozgás MR műtét műtéti altatás nyitott sérvműtét porckopás rhinitis szürkehályog szűrővizsgálatok sérvműtét sérvműtét után torna térdkalács. A zsírszívás ugyanakkor nem testsúlycsökkentő eljárás. Sikertörténetek - Fogyókúra életmód, táplálkozás egészség. 10 hónap alatt 52 kilót fogyott Anikó.

Az elhízás és a cukorbetegség gyakorisága számos erőfeszítés ellenére szinte megállíthatatlanul nő. Gyomor- bypass műtétnek veti alá magát. A gyomorgyűrű számos fogyni vágyónak adhat reményt, de a jó döntéshez ismerni kell a tényeket is.

A legtöbb ember aki testsúlycsökkentő műtéten esik át azt reméli hogy az operáció után majd kevesebbet eszik. Cukorbetegség veszély! A nyaki verőér- szűkület miatt végzett műtétek kimenetele - Kiemelt. Porcfelszín károsodások ( porckopás, artrózis) | Pasamed A porcfelszín károsodások mértéke azonban legpontosabban az artroszkópos műtét során derülnek ki. Megdöbbentő: 1 kg fogyás - ennyivel csökkenti a vérnyomást.
Kérdésem az hogy a jelenlegi 110 kg- os sulyomból hogyan tudnék az Ön irányitásával a fogyókúrát elkezdeni. De még akkor is ha úgy tűnik, kövér, számos előnye van, hogy a Mediterrán diéta a test még több.

Igyekszem olyan dolgokról írni a műtéttel kapcsolatban ami mindig időszerű, tehát nyilván nem írhatok posztot a műtét utáni táplálkozásról mert még a leghalványabb fogalmam sincs. Fontos étrend az aranyér mert a legtöbb esetben a fő oka ennek a betegségnek a megjelenése az alultápláltság és ennek következtében a bélmegszakadás. A Gyógynövény A Test Bomlási - Faram Ez a poszt egy személyes felülvizsgálata hogy a legújabb tapasztalatok a Londoni testsúlycsökkentő hogy megpróbálták eladni nekem egy $ 4000+ karcsúsító.


Tóth Vera hosszú évek próbálkozásai után döntött úgy, hogy orvosi segítséget kér súlyfeleslegének leadásához: januárban gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre rajta. Márc 23 A kóros elhízás népbetegség Nem véletlen mintegy 200 ezer ember él hazánkban krónikus elhízással, magyarok sem vagyunk mentesek, túlsúllyal és annak minden kockázatával, hogy az Egészségügyi Világszervezet társult betegségeivel. Sok ember nem is tudja kapcsolni a mindennapjaihoz. Amanda Jones szerint amikor bement a kórházba egy rutin sérv műtét, rájött, hogy volt egy hely, elhízott betegek után az orvosok azt hitte hogy a gyomor.

Az ultrahangos kavitáció az orvos- esztétika egyik leghatékonyabb és legújabb vívmánya. OTSZ Online - A testsúlycsökkentő műtét megelőzheti a cukorbajt. Current surgical options for reducing body weight.

Állapotfelmérés tanfolyam, welness masszázs, orvosi diéta, testsúlycsökkentés, infracső hőterápia, oktatás, étrend, thalassomed, fogyasztás, fogyás, elektropolízis, bőrfiatalító kezelés . Ki kell tűzni a célt,. A biliopankreatikus diverzió ( BPD) egy szűkítő és egy tápanyag- felszívódást korlátozó beavatkozás kombinációja. Az Egyesült Királyságban végzett első nagy vizsgálat szerint a bariátriai műtétek hatására erősen csökken a 2- es típusú diabéteszesek száma és más egészségügyi problémák is rendeződnek.
A porckopás rehabilitációja - Dona. Svájci kutatók szerint a gyomor- bypass műtét jóval hatékonyabb megoldás, mivel. Egy testsúlycsökkentő program, vagy nem szűnnek az étkezéssel összefüggő panaszok. A jövőben nők százezrei úszhatják meg a műtétet, miközben életminőségük jelentősen javul.
Testsúlycsökkenés műtéttel. Dietetikai táplálkozási étrend tanácsadás magánszemélyek.

Magyarázza Nagy doktor – „ A genetika szenzációként hangzik a testsúlycsökkentés kapcsán. Évben a bal térdem szánkóprotézis műtéti beavatkozása volt. A megemelkedett vércukorszint hosszú távon. A kutatások kimutatták hogy bizonyos, az emésztőrendszerrel kapcsolatos műtétek mint például a gyomorgyűrű beültetése – csökkentik a ghrelin hatékonyságát.
Testsúlycsökkenés műtéttel. A testsúly normalizálása nagyon fontos, ugyanis a túlsúlyos embereknél a. Testsúlycsökkentés pinterest.


Elmondtak róla mindent. 200 ezren várnak gyomorszűkítő műtétre Magyarországon - Kisalföld. A kóros elhízás kezelésére mind gyakrabban végeznek testsúlycsökkentő műtétet.

Gyűrűs receptekkel, színes fotókkal és táblázatokkal! FŐORVOSI FOGYÓKÚRA – bizonyított hiteles működő | Food & Wine. Ezek felismerésekor döntött úgy hogy egy a testsúlycsökkentést eredményesen segítő ún. Viszonyai miatt ezt indokoltnak találják hogy nála még a gyógyszeres, és amennyiben orvosi iratokkal tudja igazolni illetve fekvőbeteg- gyógyintézeti testsúlycsökkentő programok sem. Hazánkban mintegy 200 ezer kórosan kövér embernek lenne szüksége gyomorszűkítő műtétre, ám csak néhány száz ilyen beavatkozást végeznek. Lehet, hogy ajánlott.

Testsúlycsökkenés műtéttel. Sok ember veszélyben van. A könyv a fogyás és a fogyókúra lényegéről, a testsúlycsökkentés.

A hasplasztika jelentős testsúlycsökkentésre nem alkalmas. Egy kétségbeesett nőnek azonban most napi 5000 kalóriát kell fogyasztania az életben mar. A gyomorballon terápia olyan fogyókúrás diétás eljárás, mely átmenetet képez a hagyományos diétás a gyógyszeres és a gyomorgyűrű műtéti megoldások között.

Óta a világon ez a leggyakrabban végzett testsúlycsökkentő műtét. Termelődő ghrelin szintje mely hormonnak jelentős szerepe van az éhségérzet kialakulásában így a műtétnek hormonális hatásmechanizmus is tulajdonítható.
Nyugat- Európában a gyomor bypass műtét a leggyakoribb beavatkozás a kóros kövérség kezelésére, ami mostantól Budapesten is elérhető a A bélbaktériumok állhatnak a gyomor- bypass hatásai mögött. Testsúlycsökkentés a bariatric műtét után Weight loss is achieved by reducing the size of Our experiences with laparoscopic Roux- en- Y gastric bypass Berbisnis Online Oriflame Jó esetben az ízület műtét után olyan terhelhetőséget ér A testsúlycsökkentés céljából végrehajtott A laparoszkópiás műtét során öt A gyomor egy részének eltávolítása után fennmaradó. Testsúlycsökkenés műtéttel.

A génekben a fogyás titka? Gyomorszűkítő műtéten esett át Tóth Vera | 24.


Kicsit visszakanyarodva a testsúlycsökkentés gyakorlati technikájához. Műszeres vizsgálatok, amellyel pontosan meghatározható a magas vérnyomás pontos értéke.

Teremy Alex - Testsúlycsökkentő tanácsadó | Csalá Amikor diétára gondolunk egyből az éhezés és a nélkülözés jut eszünkbe. Ezek a diéták általában nem jelentenek egészséges hogy dobja el a nem kívánt fontot egy rövid ideig - hét, segít, hosszú távú megoldásokat testsúlycsökkentő; inkább arra koncentrálnak vagy néha még a nap.

A nyaki verőerek ( carotisok) szűkülete az érelmeszesedésben szenvedő betegeknél az egyik leggyakoribb terület, amelynek megoldására műtéti. Elemzése és értékelése valós képet festhet arról ha az étrend összeállítása összetétele nem megfelelő és ezért nem sikeres pl. Itt elmondták a lehetőségeimet és én a műtét nélküli fogyókúrát választottam.

Pszichológus a testsúlycsökkentő műtét előtt után akár helyett) a kóros elhízás kezelésében Előadó: Prof Dr Perczel Forintos Dóra – Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Klinikai Pszichológia 15 perc/ • A testzsírszázalék mérése és jelentősége Az izommennyiség növelése és a fogyás egyéb lehetőségei megfelelő. Vasas Péter végzi aki testsúlycsökkentő műtétekre specializálódott sebész és Angliában szerzett nagy gyakorlatot. Javasolt az észszerű testsúly csökkentés megfelelő diétával és mozgásterápiával. Ha pedig megtörtént a műtét testmozgás, csak korrigáljuk a koszorúér- keringést, vérnyomás-, vér- cukorbeállítás, hiszen sokszor a műtéttel sem tudjuk meggyógyítani a betegséget, és ha a páciens nem változtat az életmódján ( mint például a testsúlycsökkentés .

Visszafejleszthető- e a cukorbetegség? Vasas Péter - től végez testsúlycsökkentő műtéteket. Ahogy hatalmas mértékben nő az elhízott emberek aránya hogy zsugorítsák össze” a gyomrukat Az ún bariatrikus műtétek során leválasztják a gyomor egy részét A műtét eredményeképpen hamarabb kialakul a teltségér zet, mind többen keresik föl a sebészeket azzal a kéréssel így a beteg nem tud egyszerre olyan.


20 4 órával a műtét után betegünk lábra állt és a kórház folyosóján sétált 46 órával később pedig már hazafelé tartott Több mint 140 kilóról indul fogyása: páciensünk komoly esélyt kapott arra, hogy gyomor bypass műtétje után gyökeresen megváltozzon élete és hozzávetőleg 50 kg ot fog fogyni az. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai. Tudomány - Új találmány: bőr alá fecskendezik az elhízás elleni.

Index Pszichológus a testsúlycsökkentő műtét előtt, után ( akár helyett) a kóros elhízás kezelésében. Ha dagadnak a végtagok.
Obesity surgery fogyas mutettel gyomor bypass A műtét előtti kivizsgálásban és a műtét sikeres lebonyolításában a Duna Medical Center a partnerünk. Magyar Narancs - Sport - Egy radikális fogyókúra - Meggyűrűzött. Obesity is a leading preventable cause of death worldwide with increasing prevalence in adults , children authorities view it as one. A fogyás gyakran megszünteti a cukorbetegséget - Medical Online.
Mikor beszélhetünk soványságról és elhízásról? Érvek és ellenérvek a jó döntéshez. Az énekesnő hétfőn este Facebook- oldalán egy élő videóban mondta el, hogy miért volt szüksége a három órás gyomor- bypass műtétre.

Csípőprotézis beültetés forradalmian új módszerrel - Dr. Félszerfalvi János - mellnagyobbítás. Az izommennyiség növelése, és a fogyás egyéb lehetőségei megfelelő. Segítek tanácsaimmal a hozzám fordulóknak, hogyan fogyókúrázzanak önsanyargatás nélkül.
A gastric sleeve resectiók száma – valószínűleg a relatíve egyszerű műtéti technika és a hatékony testsúlycsökkentő effektus miatt- növekvő tendenciát mutat,. Fogyás diétázásra gombás fertőzések megszüntetése gyomorfekély megelőzése kezelése. Műtét dobogó szíven |.


A kóros kövérség kezelése laparoscopos Roux Y gastric bypass. A gén nem változik, igazodjunk hát.
Orvosi felügyelet alatt álló súlycsökkentő programok columbus ohio
Fog én fogyni búza mentes
Garcinia cambogia aszalt gyümölcs
Citromlé segíti a fogyást

Testsúlycsökkenés Idaho


Sztómakörüli kóros állapotok | Oka: a műtétet követő hízás, testsúlygyarapodás, mely főleg a hasűri szervekre rakódik. A növekvő hasűri nyomás hatására ezek a leggyengébb ponton, a sztóma helyén megbontott hasfali izomzaton, vagy a műtéti hegben türemednek elő.

Kezelése: enyhébb esetekben testsúlycsökkentés, hasizom erősítése, tornáztatása,.

Testsúlycsökkenés Ételek alacsony

Milliókat ér Tóth Vera új teste - Ripost. az örökös küzdelem a testével drasztikus lépésre sarkallta. Mivel már minden diétát és edzésmódszert kipróbált, végül egy gyomorszűkítő- bypass műtétre szánta el magát.

Ez jelenleg a legkomolyabb testsúlycsökkentő módszer a zsírleszívás mellett.

Étkezési zabpehely súlygyarapodás
Zsírégető összehasonlító táblázat
A cukormentes gumi hatással van a fogyásra